Тракторист ЖКС зварив на Хрещення 120 літрів юшки

Жителі Ренійської громади та переселенці купалися та засмагали у січневий день.

19 січня жителі та гості Ренійської громади взяли участь у традиційному зануренні в Йорданську купель, якою у нас є протока Вікета. На відміну від інших років, у цей день було дуже тепло.

— Я ніколи в житті не переживала такої прекрасної погоди взимку, — поділилася враженням мешканка Донецької області Алла Александренкова, яка разом із сім'єю приїхала до Рені з перших днів широкомасштабної війни. — Плюс 17 градусів у тіні, а якщо термометр знаходиться на південному вікні, то на його шкалі – плюс 33 градуси!

— Будинки я занурювалася за мінус 27 градусів, — розповідає мешканка Луганської області Галина Шабалтій, — а в Рені взагалі не відчувається, що зараз січень місяць.

— Три роки тому я вперше занурювався в рідному Арцизі при мінус 24 градусах, і в той рік жодного разу не хворів, — розповідає Сергій Кашуба, який 19 січня опинився в Рені у відрядженні. – Дізналися, що у Рені організують загальноміську купіль, зібралися з колегами та приїхали зануритися.

Градус настрою цього дня підігрівав і колектив ЖКС під керівництвом Андрія Медведика, який встановив на березі намет, трап до води та готував на вогнищі юшку – два казани по 60 літрів.

Шеф-кухарем цього дня став тракторист-механізатор ЖКС Дмитро Салі.

— Я варю юшку так, як це робить моя мама, — сказав Дмитро. – Я взагалі дуже люблю готувати. Можу зварити каварму, шурпу. Діти кажуть, що у мене навіть смажена картопля найсмачніша виходить. На приготування юшки пішло близько 60 кілограмів риби – товстолобий, короп, білий амур, лящ, судак, щука.

— Минулого року зварили один казан, і він за 20 хвилин був вичерпаний, — каже міський голова Ігор Плехов. – Тому цього року вирішили зварити два казани. Дякую всім підприємцям, які допомогли організувати таке свято!

Атмосфера свята – у репортажі на каналі «Новини Рені».


Як вперше протока Вікета у 2017 році стала Йорданом для мешканців міста Рені – у репортажі «Мороз по шкірі – жителі півдня в ополонці».

Як «по-дорослому» занурюються у ополонку рибалки із села Лимаське – у репортажі

Як на Водохреща на Вікеті варили шурпу – у репортажі

Антоніна БОНДАРЕВА

Понравилась статья? Поделитесь с друзьями!

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.